Suplan äänikirjat siirtyvät Bookbeatille

Sanoma myy Suplan äänikirjaliiketoiminnan ruotsalaiselle BookBeatille. Tämä tarkoittaa, että Suplan äänikirja-asiakkuudet siirtyvät BookBeatiin, mutta Suplan podcastit pysyvät edelleen kuunneltavissa Suplassa. Sanoma kuitenkin jatkaa Suplan kehittämistä radio-on-demandin, podcastien ja nettiradioiden osalta, mutta tulevaisuudessa Suplan äänikirjatoiminta keskittyy vain radiosisältöihin.

Suplan yhdistyminen BookBeatin kanssa tarkoittaa, että Suplan kuukausimaksulliset tilaukset siirtyvät automaattisesti BookBeatin palveluun 28. maaliskuuta 2023 alkaen. Tilaukset (Supla+ ja Supla+ Rajaton) ja niihin liittyvät asiakastiedot ja kuunteluhistoria siirtyvät ilman eri toimenpiteitä BookBeatin palveluun. Supla-tilaajat saavat käyttöönsä BookBeat Premium -paketin toistaiseksi hintaan 14,99 euroa kuukaudessa. Tämä paketti sisältää 100 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa.

BookBeatissa on tarjolla yli 800 000 e-kirjan ja äänikirjan valikoima, mukaan lukien kaikki samat äänikirjat kuin Suplassakin. BookBeatissa on myös perhetilimahdollisuus. Sanoman mukaan Supla-tilaajien mahdolliset edut, kuten tarjoushinnat tilauksen alussa, säilyvät BookBeat-palvelussa. Lisäksi tilauksen listahinta säilyy (Supla+-tilaajien 9,99 €/kk -hinta ja Supla+ Rajaton –tilaajien 14,99 €/kk -hinta).

Suplan yhdistyminen BookBeatin kanssa vaikuttaa vain Suplan äänikirjatoimintaan, eikä vaikuta millään tavalla Suplan perusominaisuuksiin, palveluiden hintaan tai Suplan podcasteihin.