Iltasatu lapsille – ota äänikirja avuksi

Iltasatu lapsille – ota äänikirja avuksi

Äänikirjapalveluiden suosio on kasvanut huimaa vauhtia viime vuosina. Äänikirjaa voi kuunnella missä ja milloin tahansa, ilman että kirjaa täytyy lukea pieneltä näytöltä. Äänikirja on tämän takia oiva vaihtoehto vanhemmille, jotka eivät aina pysty lukea lapsilleen iltasatuja.

Monen perheen rutiineihin kuuluu lapsille luettavia satuja aina iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Nykyään vanhemmilla ei ikävä kyllä aina löydy aikaa lukea satuja, koska aikataulujen kanssa kamppailusta on tullut entistä vaikeampaa. Tämä on samalla johtanut siihen, että otetaan äänikirja avuksi iltasatujen ajaksi.

Äänikirjoista helpotusta arkeen

Äänikirjoista voi olla apua vanhemmille joilla ei itse ole aikaa lukea lapsillen satuja aina iltaisin. Äänikirjan avulla luettu satu ei tietenkään ole sama asia kuin että oma vanhempi lukisi sadun, mutta se on hyvä vaihtoehto. Lapsi voi itse valita milloin hän sitten kuuntelee satuja, on se sitten sängyssä, autossa tai iltapalan ääressä. Iltasatujen lukemisesta on tullut äänikirjojen myötä helppoa ja joustavaa.

Nykyään äänikirjoista on myös apua heille, jonka äidinkieli ei ole suomi. Vanhemmat voivat kertoa lapsilleen satuja, joita he eivät välttämättä itse osaa lukea. Tällä tavalla lapsille annetaan mahdollisuus kuunnella suomenkielisiä satuja, jotta heidän kielitaitonsa kehittyy ja samalla he voivat nauttia tarinoista. On myös hyvä muistaa että vanhemmat voivat myös oppia suomea kuuntelemalla satuja.

Ilmaiset äänikirjat lapsille

Äänikirjojen iltasaduista on apua heille jotka kamppailevat lukemisen kanssa

Lapset jotka kamppailevat lukemisen kanssa, voivat hyötyä äänikirjojen saduista enenmmän kuin muut. Lapsi voi seurata iltasadun tarinaa kuunnellen ja samalla kehittää kuuntelutaitoaan. Tästä taidosta voi olla apua myöhemmin elämässä, kun opetellaan luku- ja kirjoitustaitoja.

Tässä on kuitenkin tärkeä huomata se, että äänikirjat eivät koskaan tule korvaamaan vanhempien lukemista lapsilleen. Lapsille tärkeää on vanhempien läsnäolo ja vuorovaikutus. Äänikirjojen satuja on kuitenkin hyvä pitää vaihtoehtona kiireisinä päivinä tai silloin kun vanhemmat eivät ole paikalla lukemassa.

Kokeile äänikirjapalveluiden satuja ilmaiseksi

Jos haluat kokeille äänikirjoja itse tai jos lapsesi haluaisi kuunnella sen kautta iltasatuja voit käydä osoitteessa äänikirjoja.com. Täältä löydät linkin jonka kautta pääset kokeilemaan esim. Bookbeatin tai Storytelin palveluja ilmaiseksi. Esimerkiksi Storytelin kautta löytyy kirja “Suomen lasten iltasadut 2” jonka Sami Kuronen on äänittänyt.