Storytel

Storytel

Suomen paras äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 30 päivän ajan!
9,99 alk. / kk
 • Kokeile 30 päivää ilman minkäänlaista sitoutumista
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu
 • Kids Mode kaupan päälle
 • Ei sitoutumisaikaa
Testivoittaja

Storytel

Storytel on Pohjoismaiden suurin äänikirja-palvelu. Valikoimasta löytyy tällä hetkellä yli 700 000 ääni- ja e-kirjaa, jotka kulkevat aina mukanasi. Kokeile palvelua nyt maksuttoman kokeilujakson ajan ja kuuntele suosikkikirjasi äänikirjoina. Uudet käyttäjät voivat käyttää palvelua 30 päivän ajan ilmaiseksi ja jos kuuntelet paljon kirjoja, niin suosittelemme ottamaan kokeilujakson Storytel Unlimited tilaukselle.

Haluatko nähdä Storytelin lisäksi kaikki muut äänikirjapalvelut? Klikkaa tästä 👇

Kuuntele ja lue ääni- ja e-kirjoja Storytelin kautta

Kuuntele ja lue kirjoja niin paljon kuin haluat. Jos kuuntelet useasti äänikirjoja tai luet paljon kirjallisuutta, niin Storytel tarjoaa sinulle mahtavan valikoiman erilaisia kirjoja. Voit valita yli 700 000 kirjan joukosta mitä luet tai kuuntelet. Kirjoja löydät suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Jos sinulla ei ole arjessasi aikaa lukea, niin äänikirjojen kuuntelu mullistaa sen kuinka monta kirjaa voit “lukea” kuuntelemalla jo yhdessä kuukaudessa. Voit kuunnella äänikirjoja milloin tahansa ja missä vain. Esimerkiksi kodin siivoaminenkin muuttuu viihdyttävämmäksi, kun kuuntelet hyvää kirjaa Storytelin laajasta valikoimasta. Voit kuunnella äänikirja arjen askareiden ohella, kävelyillä, työmatkoilla, rentoutuessasi tai vaikka nukkumaan mennessäsi. Äänikirjojen avulla kuuntelet uudet kirjat huomaamatta läpi ja huomaat nopeasti, että kulutat kirjoja enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Storytelin ääni ja e-kirjat kätevästi

Voit myös halutessasi lukea kirjojen e-kirja -versioita Storytel sovelluksella. Sovelluksen ansiosta sinulla on aina mukanasi valtava kirjasto erilaisia teoksia taskussasi. Voit rentoutua kahvilassa kahvikupin ääressä ja lukea lempiromaaniasi, eikä sinun tarvitse raahata mukanasi painavia teoksia.

Storytel auttaa sinua lukemaan ja kuuntelemaan entistä enemmän kirjallisuutta. Voit esimerkiksi muuttaa pitkät automatkat viihdyttäviksi retkiksi kirjallisuuden maailmaan. Storytel auttaa sinua saamaan enemmän arjestasi irti ja voit olla varma, että tulet kuuntelemaan äänikirjoja tulevaisuudessa yhä entistä enemmän.

Hyödynnä Storytelin kokeilujakso ja kokeile ilmaiseksi

Sinun kannattaa hyödyntää Storytelin uusille käyttäjille tarjoama kokeilujakso, jonka aikana voit käyttää palvelua 20 tunnin ajan. Storytel tarjoaa uusille käyttäjille tämän oikeuden, jonka aikana sinun on mahdollista lukea tai kuunnella sen verran että tiedät miten palvelu toimii. Aiemmin sait kokeilujakson ajaksi Storytel Unlimited -vaihtoehdon, jolloin käytössäsi olivat kaikki nimikkeet palvelun laajasta valikoimasta ilman aikarajaa. 

Storytel hinnanmuutokset (Alkuvuosi 2024)

Kuten monet muut palveluntarjojat, on myös Storytel muuttanut hinnoitteluaan viime aikoina seuraavanlaisesti:

 • Storytel Light on nyt Storytel Basic. Hinta on 9,99 euroa kuukaudessa ja saat kuunnella kirjoja 20 tuntia kuukaudessa.
 • Storytel Premium on uusi paketti. 14,99 euron kuukausihintaan saat kuunnella 100 tuntia kuukaudessa.
 • Storytel Unlimited on sama kuin aiemmin, mutta hinta on noussut. Aiemmin sait kuunnella rajattomasti kirjoja 22,99 euron kuukausihinnalla, mutta nyt sama paketti maksaa 24,99 euroa.

 

Storytel hinnanmuutokset (Kesä 2024)

Storytel on jälleen päivittänyt palvelupakettejaan ja hinnoitteluaan. Uudet vaihtoehdot ovat seuraavat:

 • Storytel Flex on korvannut aiemman Basic-paketin. Hinta on edelleen 9,99 euroa kuukaudessa, ja saat kuunnella ja lukea kirjoja 20 tuntia kuukaudessa. Uutena ominaisuutena käyttämättömät tunnit säästyvät.
 • Storytel Premium -paketti on nyt jaettu kahteen vaihtoehtoon:
  • Premium Standard maksaa 14,99 euroa kuukaudessa, ja saat kuunnella ja lukea 50 tuntia kuukaudessa.
  • Premium Plus maksaa 19,99 euroa kuukaudessa, ja saat kuunnella ja lukea 100 tuntia kuukaudessa.
 • Storytel Unlimited on säilynyt ennallaan. Hinta on 24,99 euroa kuukaudessa, ja saat kuunnella ja lukea rajattomasti.
 • Storytel Family -paketti on edelleen saatavilla. Hinta alkaa 21,98 eurosta kuukaudessa, ja jokainen perheen jäsen saa kuunnella ja lukea 100 tuntia kuukaudessa.

Storytel Unlimited

Jos kuuntelet äänikirjoja paljon, niin Storytel Unlimited on sinulle paras vaihtoehto. Kuten aiemmin mainitsimme, kannattaa valita tämä paketti kun aloitat kokeilujakson. Saat tällä tavalla koko valikoiman (yli 500 000 tarinaa) täysin ilmaiseksi ja voit rajattomasti kuunnella niin ääni- ja e-kirjoja kun vain ehdit ja jaksat. Offline-tilan käyttö ja lapsille tarkoitettu kids mode -tila on vapaasti käytettävissä tässä paketissa.

Unlimited kuukausihinta on 24,99 euroa.

Storytel Premium

Jos kuitenkin kulutat enemmän kirjoja tai äänikirjoja kuukaudessa mutta et tarvitse rajatonta pakettia, on Storytel Premium paras versio sinun käyttöösi. Premium-paketti on nyt jaettu kahteen vaihtoehtoon:

 1. Premium Standard: Sisältää 50 tuntia kuunteluaikaa kuukaudessa. Tämä sopii kohtuullisen aktiiviselle kuuntelijalle. Premium Standard maksaa 14,99 euroa kuukaudessa.
 2. Premium Plus: Sisältää 100 tuntia kuunteluaikaa kuukaudessa. Tämä on erinomainen vaihtoehto aktiiviselle kuuntelijalle, joka ei kuitenkaan tarvitse rajatonta käyttöä. Premium Plus maksaa 19,99 euroa kuukaudessa.

 

Mikäli tiedät, että kuuntelet esim. yhtä kirjaa vain harvoin, voit aina muokata tilaustasi ja halutessasi laittaa sen tauolle.

Storytel Flex

Jos kuitenkin kulutat vain yhden tai muutaman lyhyen kirjan kuukaudessa, on Storytel Flex paras versio sinun käyttöösi. Flex-paketti korvaa aiemman Basic-paketin ja sisältää 20 tuntia kuunteluaikaa kuukaudessa. Uutena ominaisuutena käyttämättömät tunnit säästyvät. Mikäli tiedät, että kuuntelet esim. yhtä kirjaa vain harvoin, voit aina muokata tilaustasi ja halutessasi laittaa sen tauolle.

Flex-paketin hinta on 9,99 euroa kuukaudessa.

Storytel family ja family plus

Aiemmin mainitut paketit sisältävät ainoastaan kuunteluoikeuden yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Mikäli perheen kaikki jäsenet haluavat omat tilinsä, on se myös mahdollista Storytelin family -paketilla. Family- paketin kautta saatte tilit 2 aikuiselle ja kahdelle lapselle. Family plus -paketilla saatte tilit 3 aikuiselle ja 3 lapselle.

Hankkimalla family -paketin voi kaikki perheenjäsenet käyttää omaa sovellusta ja samalla kaikkien kuunteluhistoria ei mene sekaisin. Family -paketti takaa sen, että saa rajattomasti lukemista aikuisille sekä lapsille.

Voit lukea tai kuunnella Storytelin sovelluksella myös ilman nettiyhteyttä

Storytel mahdollistaa myös kirjojen kuuntelemisen ja lukemisen ilman nettiyhteyttä. Storytelin sovelluksella äänikirjojen kuuntelu on mahdollista myös offline-tilassa. Sitä voi käyttää missä tahansa, jos olet ladannut äänikirjat valmiiksi puhelimeesi tai tablettiisi.

Storytel sovelluksen avulla voi muuttaa puhelimen tai tabletin lukulaitteeksi. Et tarvitse nettiyhteyttä siihen, että voit nauttia hetken mielenkiintoisen kirjan parissa.

Storytel Original - Ainutlaatuisia tarinoita kuunneltavaksi

Jos olet jo tutustunut Storytelin laajaan valikoimaan, olet saattanut törmätä Storytel Original -sisältöihin. Nämä ovat erityisesti äänikirjaformaattia varten luotuja, uniikkeja tarinoita, jotka on suunniteltu alusta alkaen kuunneltaviksi. Storytel Original -tuotannot ovat vain Storytelin kautta saatavilla olevia äänikirjoja, äänikirjasarjoja, audiodokumentteja ja audiodraamoja, joissa on otettu huomioon ääniformaatin erityispiirteet.

Storytel tekee yhteistyötä sekä kotimaisten että kansainvälisten kirjailijoiden kanssa luodakseen näitä ainutlaatuisia tarinoita. Storytel Original -sisältöjä tuotetaan yli 20 maassa ja niitä käännetään aktiivisesti eri kielille, mikä mahdollistaa kiinnostavimpien tarinoiden leviämisen maasta toiseen. Voit löytää jännittäviä rikostarinoita, koskettavia ihmissuhdedraamoja tai vaikkapa mielenkiintoisia tietokirjoja – kaikki erityisesti äänikirjaformaattia varten luotuna.

Jos etsit jotain uutta ja erilaista kuunneltavaa, kannattaa ehdottomasti tutustua Storytel Original -valikoimaan. Nämä ainutlaatuiset, vain Storytelissä saatavilla olevat tarinat tarjoavat varmasti jokaiselle jotakin. Storytel Original -sisällöt ovat usein myös sarjamuotoisia, mikä tekee niistä erityisen koukuttavia kuunneltavia. Kuka tietää, ehkä löydät uuden suosikkikirjailijasi tai -sarjasi Storytel Original -tuotantojen joukosta!

Storytel

Kaikki äänikirjapalvelut

Storytel

Storytel

Suomen paras äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 30 päivän ajan!
9,99 alk. / kk
 • Kokeile 30 päivää ilmaan minkäänlaista sitoutumista
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu
 • Kids Mode kaupan päälle
 • Ei sitoutumisaikaa
Testivoittaja
Bookbeat

Bookbeat

Suomen suosituin äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 60 päivän ajan!
9,99 alk. / kk
 • Saat kokeilla palvelua ilmaiseksi 60 päivän ajan
 • Päätilin lisäkäyttäjä maksaa 4,90€ / kk
 • Voit lopettaa tilauksesi milloin vain
 • Bookbeat tarjoaa yli 200 000 kirjaa
 • Ei sitovaa määäaikaa
Edullisin
Nextory

Nextory

Lue e-kirjoja tai kuuntele äänikirjoja 30 päivän ajan täysin ilmaiseksi!
11,99 alk. / kk
 • Kokeilujakson aikana voit kuunnella kaikkia kirjoja ilmaiseksi 30 päviän ajan
 • Luettavaa koko perheelle
 • Kymmeniätuhansia ääni ja e-kirjoja saatavilla
 • Rekisteröityminen kestää vain 5 minuuttia
 • Tilauksen voit lopettaa ihan milloin vain
Koko perheelle

Miten aloitan Storytelin käytön?

Storytelin käytön aloittaminen on helppoa ja nopeaa. Muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä pääset kuuntelemaan ensimmäistä kirjaasi.

 1. Lataa Storytel mobiilisovellu puhelimeen tai tablettiin
 2. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanalla
 3. Valitse ensimmäinen kirjasi. Tallenna suosikkisi kirjahyllyysi ja aloita kuunteleminen tai lukeminen
Storytel tarjous
Storytel sovellus antaa heti kirjavinkkejä sinulle.
Storytel hinta
Voit myös etsiä kirjoja hakusanoilla tai kategorian mukaan.
Storytel koodi
Voit tallentaa suosikkeja kirjahyllyysi.

Storytel kokemuksia

Olemme kokeilleet Storytelin ilmaisjaksoa pari viikkoa äänikirjoja kuunnellen. Kyseessä on kokeilu joka on tehty toukokuussa 2022. Käytämme Storytelin rajatonta pakettia, jotta saisimme sovelluksen täysin käyttöömme.

Ensivaikutelma oli positiivinen. Rekisteröintiprosessi Storytelin kotisivuilla meni sujuvasti ja tili saatiin pystyyn parissa minuutissa. Sovelluksen käyttäminen oli intuitiivistä ja löysimme heti sen mitä olimme etsimässäkin. Sovelluksessa näkyy suoraan onko kirja saatavilla ääni- tai e-versiona.

Parin viikon kuuntelemisen jälkeen olemme erittäin tyytyväisiä. Kaikki on sujunut ongelmitta ja sovellus muistaa aina mihin paikkaan jäimme viimeksi. Uniajastimesta on ollut hyötyä silloin kun kirjaa kuuntelee ennen nukkumaanmenoa.

Haluatko vertailla Storyteliä muihin äänikirjapalveluihin? Kattavassa vertailussamme Storytelin ja BookBeatin välillä perehdymme syvällisemmin molempien palveluiden ominaisuuksiin, hinnoitteluun ja valikoimiin. Vertailumme auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivimman äänikirjapalvelun.

Storytel koodi

Storytelillä on välillä käytössä kampanjakoodeja, joilla voi olla mahdollista saada esimerkiksi 30 päivän kokeilujakso. Normaalisti Storytelin uudet käyttäjät saavat käyttää palvelua ilmaiseksi 7 päivän ajan. Joskus, esim. Kirjan ja ruusun päivänä, voit nähdä äänikirjapalveluiden erikoistarjouksia.

Sinun on myös mahdollista ostaa lahjaksi Storytel lahjakortti, johon voit ostaa halutun määrän kuuntelukertoja. Ilahduta kirjojen ystävää Storytel lahjakortilla. Lahjakortti on voimassa kaksi vuotta tilaushetkestä.

Storytel – Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon Storytel maksaa?

Suosituimmat äänikirjapalvelut maksavat noin 9,99-16,99 € kuukaudessa. Storytel maksaa kuukaudessa joko Flex -versiona 9,99 €, Premiumina 14,99-19,99 € tai Unlimited -versiona 24,99 €. Edullisempi 9,99 € kuukausitilaus mahdollistaa 20 tuntia kuuntelemista tai lukemista. Hieman kalliimpi 14,99 € maksava Premium -kuukausitilaus mahdollistaa taasen palvelun vapaamman käytön.

Kokeile ilmaiseksi palvelua uutena käyttäjänä 30 päivän kokeilujakson ajan, niin näet millä paketilla sinun kannattaa jatkaa. Voit aina vaihtaa tarpeen tullen tilaustasi tai laittaa sen tauolle.

Kuinka pitkä kokeilujakso Storytelissä on?

Storytel tarjoaa uusille käyttäjille yleensä 7 päivän kokeilujakson, jonka aikana sinun on mahdollista kokeilla palvelua. Joskus uusille käyttäjille on mahdollisesti tarjolla myös kuukauden kokeilujakso. Ilmaisen jakson aikana sinun kannattaa käyttää palvelua mahdollisimman paljon, jotta tiedät onko se sopiva sinulle.

Voiko Storytel sovelluksella lukea kirjoja?

Storytel sovelluksella voit myös lukea lataamasi e-kirjat. Lataa haluamasi e-kirjat sovellukseen ja lue kirja myös offline-tilassa missä ja milloin tahansa haluat. Storytel sovellus muuttaa puhelimesi tai tablettisi lukulaitteeksi.

Toimiiko Storytel ilman nettiyhteyttä?

Storytel toimii myös ilman nettiyhteyttä, joten voit kuunnella ladattuja äänikirjoja tai lukea e-kirjoja, jos sinun täytyy laittaa puhelimesi tai tablettisi offline-tilaan esimerkiksi lentokoneella. Voit poistaa esimerkiksi ladatut äänikirjat pois laitteestasi, kun olet kuunnellut ne.

MITEN VOIN PERUUTTAA STORYTEL KUUKAUSITILAUKSEN?​

Voit peruuttaa Storytel tilauksesi koska tahansa kirjautumalla Storytelin nettisivuille. Oma sivu -valikon ‘Oma tili’-kohdasta voit hallinnoida tilaustasi ja peruuttaa sen halutessasi.