Ilmainen äänikirja

Ilmaiset äänikirjat kaikille uusille asiakkaille.

Kaikki suosituimmat äänikirjapalvelut tarjoavat palveluitaan ilmaiseksi uusille asiakkailleen. Ilmaisen äänikirjan saa rekisteröitymällä normaalisti palveluun. Tämän jälkeen voit käyttää palvelua maksutta ainakin kuukauden ajan.

Äänikirjapalveluiden kokeilujaksot

Storytel

Storytel

Suomen paras äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 30 päivän ajan!
9,99 alk. / kk
 • Kokeile 30 päivää ilmaan minkäänlaista sitoutumista
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu
 • Kids Mode kaupan päälle
 • Ei sitoutumisaikaa
Testivoittaja
Bookbeat

Bookbeat

Suomen suosituin äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 30 päivän ajan!
9,99 alk. / kk
 • Saat kokeilla palvelua ilmaiseksi 30 päivän ajan
 • Päätilin lisäkäyttäjä maksaa 4,90€ / kk
 • Voit lopettaa tilauksesi milloin vain
 • Bookbeat tarjoaa yli 200 000 kirjaa
 • Ei sitovaa määäaikaa
Edullisin
Nextory

Nextory

Lue e-kirjoja tai kuuntele äänikirjoja 30 päivän ajan täysin ilmaiseksi!
11,99 alk. / kk
 • Kokeilujakson aikana voit kuunnella kaikkia kirjoja ilmaiseksi 30 päviän ajan
 • Luettavaa koko perheelle
 • Kymmeniätuhansia ääni ja e-kirjoja saatavilla
 • Rekisteröityminen kestää vain 5 minuuttia
 • Tilauksen voit lopettaa ihan milloin vain
Koko perheelle

Äänikirjat ilmaiseksi

Kokeile äänikirjoja maksutta

Ilmaiset äänikirjat ovat olleet markkinoilla jo jonkun aikaa ja näitä ihmiset ovat kokeilleet oikein toden teolla. Pandemian myötä tämä trendi on jatkunut entisestään, kun suurin osa kansasta viettää aikaa kotona sisätiloissa. Äänikirjan saa kätevästi tilattua netin kautta parissa minuutissa.

Voit siis edelleen nauttia kirjoista vaikka et pääsisikään kirjastoon hakemaan uusia kirjoja. Lukeminen ei tietenkään ole sama asia kun kuunteleminen ja siksi suurin osa äänikirjapalveluista tarjoaa myös tavallisia e-kirjoja. Voit siis halutessasi kuunnella kirjaa tai lukea esim. tabletilla kun sinulla on siihen mahdollisuus. Vaikka äänikirjan ilmaisjaksoa ei voi antaa lahjaksi, voit vinkata meidän palvelustamme jos esim. kaverisi haluaisi kokeilla äänikirjoja.

Ilmaisia äänikirjoja on oikeasti olemassa

Usein sanotaan että mitään ei saa ilmaiseksi. Äänikirjat ovat kuitenkin poikkeus, koska näitä voi kokeilla ilman että niistä täytyy maksaa. Kaikki palvelut tarjoavat aikuisille sekä lapsille kuunneltavaa! Alla esittelemme suosituimmat kaupalliset ja julkiset äänikirjapalvelut.

Kaupalliset äänikirjapalvelut

Suomessa on tällä hetkellä neljä suurta palvelua jonka kautta voi kokeilla äänikirjoja. Tämä on johtanut siihen, että kamppailu asiakkaista on kovaa. Kaikki haluavat markkinajohtajaksi ja kaikki kuuntelijat itselleen. Kuluttajalle tämä on hyvä asia, koska kaikilla palveluilla on ns. sisäänheittotuote. Tämän tuotteen nimi on “kokeilujakso”, eli saat kokeilla palvelua täysin ilmaiseksi tietyn ajan. Tätä varten tarvitset vain älypuhelimen (iOS/Android) ja maksukortin.

Ilmaisen testijakson aikana saat käyttöösi jokaisen kirjan jonka palvelusta löydät. Kyseessä ei siis ole mikään rajoitettu versio jossa on vain pieni määrä kirjoja tarjolla. Saat siis kertaheitolla kokeilla miten maksullinen palvelu toimii. On kuitenkin tärkeä huomata että palvelu jatkuu maksullisena jos sitä ei itse peruuta ennen ilmaisjakson päättymistä. Peruuttaminen on onneksi tehty helpoksi!

Seuraavaksi esittelemme suosituimmat kaupalliset toimijat. Palvelut mistä voi kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi:

Storytel

Storytel on meille suomalaisille ehkä se tunnetuin palvelu. Storytel on Ruotsissa perustettu palvelu, joka tarjoaa äänikirjoja ympäri maailmaa. Suomessa on tarjolla kirjoja aikuisille sekä lapsille. Palveluun pääsee tutustumaan ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Kokeile Storyteliä ilmaiseksi 30 päivän ajan tästä!

Bookbeat

Bookbeat kuuluu tunnettuun Bonnier-konserniin ja on hyvinkin tunnettu Pohjoismaissa. Bookbeatia pääse kokeilemaan 30 päivän ajan maksutta. 

Kokeile Bookbeatiä ilmaiseksi 30 päivän ajan tästä!

Vertaile palveluita 

Haluatko tietää enemmän näistä suosituista äänikirjapalveluista? Kattavassa vertailussamme Storytelin ja BookBeatin välillä perehdymme syvällisemmin molempien palveluiden ominaisuuksiin, hinnoitteluun ja valikoimiin. Vertailumme auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivimman äänikirjapalvelun.

Elisa Kirja

Elisa Kirja -palvelu on suljettu 17. kesäkuuta 2024. Kaikki Elisan asiakkaiden ostamat ääni- ja e-kirjat on siirretty Bookbeatiin, jossa kirjat ovat edelleen käytettävissä ilman lisäkustannuksia. Muutoksen myötä asiakkaat voivat nauttia Bookbeatin laajasta, yli 900 000 kirjan valikoimasta.

Elisan äänikirjapalvelu Elisa Kirja on kaikille tutun yhtiön oma äänikirjapalvelu. Palvelu toimii hieman eri tavalla kuin muut. Elisalta voit ostaa kirjoja itsellesi, eli voit lukea näitä omassa rauhassa. Tarjolla on myös perinteinen suoratoistovaihtoehto jonka saat kiinteään kuukausihintaan. Voit kokeilla Elisa Kirjaa ilmaiseksi 45 päivän ajan. 

Kokeile Elisa Kirjaa ilmaiseksi 45 päivän ajan tästä!

Nextory

Nextory on Storytelin tapaan ruotsalainen yritys, joka tuli suomen markkinoille vuoden 2018 keskipaikkeilla. Nextory tarjoaa rajattoman määrän e- ja äänikirjoja kiinteään kuukausihintaan. Voit kokeilla Nextorya ilmaiseksi 30 päivän ajan. 
 
ilmaiset äänikirjat

Maksuttomat äänikirjat

Miksi minun kannattaisi kokeilla äänikirjoja?

Ilmaiset äänikirjat – Usein kysytyt kysymykset

Miksi äänikirjoja voi kokeilla ilmaiseksi

Asiakkaista on tällä markkinalla kova kamppailu ja jos yksikin palvelu tarjoaa ilmaisjakson, on melkein kaikkien muiden toimittava samalla tavalla. Kuluttajalle tämä on kaikin puolin hyvä asia, kun pääsee tutustumaan palveluun täysin maksutta. Firmat laskevat sen mukaan, että aina tietty määrä jatkavat tilaustaan ilmaisjakson jälkeenkin. 

Mitä kannattaa huomioida jos tilaa kokeilujakson?

Tärkein asia mikä täytyy huomioida, on kokeilujakson pituus. Tämän lisäksi kokeilujakso vaatii jonkinlaisen maksukortin toimiakseen. Mikäli haluat olla täysin varma siitä että muistat peruuttaa tilauksesi ajoissa, kannattaa sinun merkata kokeilujakson viimeinen päivä kalenteriin. Et tarvitse maksaa senttiäkään jos peruutat tilauksen ennen kuin testijakso päättyy.

Miksii minun on pakko syöttää luottokorttini tiedot jos haluan kokeilla palvelua?

Äänikirjapalveluiden mukaan, maksukortin tiedot pitää täyttää jotta pystyt jatkaa kuuntelua ilman keskeytyksiä. Uskoisimme kuitenkin että maksukortin tietojen pyytäminen heti alkuvaiheessa tekee asiat helpommaksi palveluntarjoajalle. Ilmaisjaksoa kokeilevalla on samanlainen tilityyppi kuin maksavalla asiakkaalla. Palveluntarjoajan ei tarvitse luoda uutta teknistä ratkaisua niille jotka vain kokeilevat palvelua. 

Äänikirjapavelut laskevat myös sen mukaan, että moni unohtaa peruuttaa testijaksonsa ajoissa. Koska kortin tiedot on jo syötetty, voi firma veloittaa korttiasi automaattisesti kun testijakso päättyy.

Paljonko palvelu maksaa jos haluan jatkaa maksavana asiakkaana?

Suosituimmat äänikirjapalvelut maksavat alk. 9,99€ kuukaudessa. Tähän hintaan saat koko palvelun käyttöösi ilman mitään rajoituksia. Tästä palvelusta voit joko ostaa yksittäisiä kirjoja tai ottaa käyttöösi kuukausitilauksen.