lasten äänikirjat

Lasten äänikirjat – aloita ilmaiseksi

Äänikirjoja löytyy myös yllin kyllin lapsille! Nykyään kaikki suurimmat äänikirjapalvelut tarjoavat lapsille kuunneltavaa ja luettavaa. Esim. Storytel -tilaukseen kuuluu Kids Mode.

Äänikirjapalvelut lapsille

Storytel

Storytel

Suomen paras äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 30 päivän ajan!
9,99 alk. / kk
 • Kokeile 30 päivää ilmaan minkäänlaista sitoutumista
 • Voit kuunnella kirjoja ilman nettiyhteyttä
 • Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu
 • Kids Mode kaupan päälle
 • Ei sitoutumisaikaa
Testivoittaja
Bookbeat

Bookbeat

Suomen suosituin äänikirjapalvelu. Kokeile ilmaiseksi 30 päivän ajan!
9,99 alk. / kk
 • Saat kokeilla palvelua ilmaiseksi 30 päivän ajan
 • Päätilin lisäkäyttäjä maksaa 4,90€ / kk
 • Voit lopettaa tilauksesi milloin vain
 • Bookbeat tarjoaa yli 200 000 kirjaa
 • Ei sitovaa määäaikaa
Edullisin
Nextory

Nextory

Lue e-kirjoja tai kuuntele äänikirjoja 30 päivän ajan täysin ilmaiseksi!
11,99 alk. / kk
 • Kokeilujakson aikana voit kuunnella kaikkia kirjoja ilmaiseksi 30 päviän ajan
 • Luettavaa koko perheelle
 • Kymmeniätuhansia ääni ja e-kirjoja saatavilla
 • Rekisteröityminen kestää vain 5 minuuttia
 • Tilauksen voit lopettaa ihan milloin vain
Koko perheelle

Äänikirjoja lapsille

Äänikirjoja koko perheelle

Äänikirjat ovat aikuisille suurimmaksi osaksi viihdettä ja kirjoja kuunnellaan esim. matkalla töihin. Lasten lukuharrastus en kaikin puolin hyödyllistä ja siksi äänikirjat ovat oiva lisä, jos lapsi tykkää muutenkin lukea. Äänikirjoista voi olla apua lapsen kehittymisessä ja esim. iltasatujen kuuntelu äänikirjana on hyvä tapa rauhoittua illan tullen. Lapsilla riittää päivisin energiaa leikkimiseen ja muuhun menoon, ja siksi olisi hyvä saada illan tullen hetki jolloin rauhoittuu esim. äänikirjan parissa. Äänikirjapalvelut tarjoavat myös usein e-kirjan kaupan päälle, jos haluaa mielummin lukea kirjan.

Mielikuvituksen kehitys on lasten kehittymisessä tärkeää, siksi lapsia pitäisi kannustaa lukemaan aikaisessa vaiheessa. Tulevaisuudessa vilkkaasta mielikuvituksesta voi olla apua työelämässä kun ratkotaan ongelmia. Kirjoja lukiessa tai kuunneltaessa, lapsen täytyy pohtia tarinaa itsenäisesti ja ratkoa erilaisia pulmia. Lukemisesta on myös hyötyä sosiaalisten taitojen kehityksessä ja miten ilmaistaan omia tunteitaan.

Äänikirjoista on apua jos vanhemmilla ei aina ole aikaa lukea iltasatua. Riittää vain kun kytkee puhelimen kaiuttimeen ja käynnistää iltasadun.

Lasten äänikirjat netissä

Aiemmin oli tapana lainata kirjastosta cd-äänikirjoja, mutta nykyään kuuntelu onnistuu kätevästi älypuhelimen avulla. Sovellus ehdottaa sopivia kirjoja ja muistaa aina missä kohtaa jätit lukemisen kesken. Äänikirjapalveluiden kokeilujaksot tarjoavat myös aina ilmaiset lasten äänikirjat aikuisten kirjojen lisäksi.

Vertaile äänikirjapalveluita

Mietitkö, mikä äänikirjapalvelu sopisi parhaiten perheellesi? Kattavassa vertailussamme Storytelin ja BookBeatin välillä perehdymme syvällisemmin molempien palveluiden ominaisuuksiin, hinnoitteluun ja valikoimiin. Vertailumme auttaa sinua valitsemaan juuri perheellesi sopivimman äänikirjapalvelun.

Seuraavat äänikirjapalvelut tarjoavat luettavaa ja kuunneltavaa myös lapsille:

Storytel

Näytä Storytelin valikoima tästä

Storytel on maamme suosituin palvelu tällä hetkellä. Palveluun pääsee tutustumaan ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Pääset selaamaan lastenkirjavalikoimaa klikkaamalla yläpalkissa “Kategoriat” ja sen jälkeen valitset “Lapset”. Kirjoja voit lajitella nimen, kirjailijan ja julkaisuajakohdan mukaan.

Bookbeat

Näytä Bookbeatin valikoima tästä

Bookbeat on yksi pohjoismaiden suostuimmista äänikirjapalveluista. Voit kokeilla palvelua ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Saat lastenkirjat esille klikkaamalla “Kategoriat” -nappia yläpalkista. Tämän jälkeen klikkaat vaan “Lapset” -kuvaketta, niin saat eteesi kaikki lastenkirjan. Voit myös suodattaa kirjoja ikäsuositusten mukaan. Kirjoja voit lajitella julkaisuajankohdan, arvion, kirjan nimen sekä kirjailijan mukaan.

Elisa Kirja

Elisa Kirja -palvelu on suljettu 17. kesäkuuta 2024. Kaikki Elisan asiakkaiden ostamat ääni- ja e-kirjat on siirretty Bookbeatiin, jossa kirjat ovat edelleen käytettävissä ilman lisäkustannuksia. Muutoksen myötä asiakkaat voivat nauttia Bookbeatin laajasta, yli 900 000 kirjan valikoimasta.

Näytä Elisa Kirjan valikoima tästä

Elisa Kirja on kaikille tuttu kotimainen äänikirjapalvelu. Voit joko ostaa kirjoja itsellesi tai sitten ostaa jatkuvan kuukausitilauksen. Voit tutustua palveluun ilmaiseksi 45 päivän ajan.

Pääset selaamaan lastenkirjoja kun klikkaat yläpalkista “Äänikirjat” etsit “Lapset” -kategorian ja klikkaat sitä. Saat eteesi uudet ja suosituimmat äänikirjat. Pääset selailemaan lisää kirjoja jos klikkaat “Näytä lisää” sivun oikeasta laidasta.

Nextory

Näytä Nextoryn valikoima tästä

Nextory tuli Suomen markkinoille vuonna 2018 ja tarjoaa asiakkailleen rajattomasti äänikirjoja kiinteään kuukausihintaan. Voit kokeilla palvelua ilmaiseksi 30 päivän ajan.
 
Pääset selaamaan lastenkirjoja klikkaamalla kolmea viivaa sivun oikeassa ylälaidassa. Valikosta voit nyt valita “Äänikirjat” . Valitse nyt vielä “Lastenkirjat vasemmasta valikosta, niin saat esille koko valikoiman. Kirjoja voi lajitella kirjailijan, kirjan nimen, arvioiden, julkaisuajankohdan sekä suosion mukaan. 
 
Lapsi kuuntelee äänikirjaa

Äänikirjat lapselle

Voiko äänikirjoja kokeilla ihan ilmaiseksi?

Lasten äänikirjat – Usein kysytyt kysymykset

Voiko koko perhe kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi?

Ei voi. Ilmaisjakso koskee ainoastaan yhtä henkilökohtaista tiliä. Kokeilujakson aikana voit kuitenkin kuunnella lapsesi kanssa yhdessä äänikirjoja tai sitten lapsesi voi kuunnella kirjoja puhelimesi avulla. Tällä tavalla pääsette molemmat kokeilemaan haluatteko jatkaa palvelua vielä kokeilujakson päätyttyä.

Voinko tilata äänikirjapalvelun koko perheelle?

Kyllä, kaikki palveluntarjoajat ovat suunnitelleet perheelle sopivia tilauspaketteja. Et siis tarvitse ostaa jokaiselle perheenjäsenelle omaa yksittäistä äänikirjapalvelua. Voit sen sijaan tilata esim. Storytelin Family -tilauksen. Tämän avulla voit saada jopa 6 käyttäjän (3 aikuista ja 3 lasta) tilin käyttöösi. Storytelillä on oma Kids Mode, eli lapset saavat vain käyttöönsä lastenkirjoja.