Elisa Kirja sulkee palvelunsa tänään

Tänään, 17. kesäkuuta 2024, Elisa Kirja -palvelu suljetaan ja asiakkaiden ääni- ja e-kirjat siirretään Bookbeatiin. Tämä muutos ei aiheuta ylimääräisiä toimenpiteitä asiakkaille, sillä heidän tulee vain kirjautua uuteen palveluun.

Siirtyminen Bookbeatiin

Elisan asiakkaiden ostamat kirjat siirtyvät automaattisesti Bookbeatiin, ja kaikki lukukohtaiset merkinnät säilyvät. Asiakkaille lähetetään tarkempia ohjeita sähköpostitse. Bookbeat, joka kuuluu ruotsalaiseen mediakonserni Bonnieriin, tarjoaa yli 900 000 ääni- ja e-kirjaa, joten asiakkaat pääsevät nauttimaan laajasta valikoimasta ilman lisäkustannuksia.

Historia ja tausta

Elisa Kirja toi ensimmäisenä netistä ladattavat äänikirjat suomalaisten saataville vuonna 2010. Sittemmin palvelu on ollut merkittävä osa suomalaisten äänikirjakulttuuria. Nyt yhteistyö Bookbeatin kanssa mahdollistaa entistä paremman ja kattavamman palvelun tarjoamisen asiakkaille.

Kuukausimaksu pysyy samana

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka Elisa on tiedottanut, on se, että kuukausimaksu ei muutu siirtymisen myötä. Asiakkaat voivat siis nauttia uudesta laajemmasta valikoimasta ilman lisäkustannuksia.

Lyhyesti BookBeatista

BookBeat on äänikirjapalvelu, joka tarjoaa yli 900 000 e- ja äänikirjaa eri kielillä, kuten suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi.

BookBeatilla on kolme tilauspakettia:

  • Basic-paketti: 9,99 €/kk, kuuntelu- ja lukuaika jopa 20 tuntia/kk
  • Standard-paketti: 14,99 €/kk, kuuntelu- ja lukuaika jopa 40 tuntia/kk
  • Premium-paketti: 19,99 €/kk, kuuntelu- ja lukuaika jopa 100 tuntia/kk

Sovelluksesta löytyy erilaisia välilehtiä, kuten inspiraatio-välilehti, jossa on erilaisia top-listoja, ja kategoria-välilehti, jossa on laaja valikoima kirjoja eri kategorioista, kuten romaanit, jännitys ja elämäkerrat. Uudet käyttäjät voivat kokeilla palvelua 30 päivää ilmaiseksi.

Yhteenveto

Elisa Kirja -palvelun sulkeminen ja yhdistyminen Bookbeatiin on merkittävä muutos, mutta se on suunniteltu asiakkaiden etua silmällä pitäen. Muutoksen myötä asiakkaat pääsevät nauttimaan entistä laajemmasta ja monipuolisemmasta kirjakirjastosta, samalla kun palvelun käyttö pysyy yhtä sujuvana ja helppona kuin ennenkin.