Bookbeat vs Storytel

Bookbeat vs Storytel – Katso kumpi on paras äänikirjasovellus

Äänikirjojen ja e-kirjojen suosio on viime vuosina kasvanut vauhdilla, sillä voit joko kuunnella tai lukea kirjoja laitteeltasi missä ja milloin vain. Moni meistä miettii onko Bookbeat vai Storytel se oikea valinta, vaikka palveluiden välillä ei ole suuria eroja. Molemmissa palveluissa on kattava valikoima e-kirjoja ja äänikirjoja. Tässä on tarkempi vertailu Bookbeatin ja Storytelin välillä.

BookBeat

Bookbeat on yksi suosituimpia palveluita Suomessa ja pohjoismaissa. Palvelussa on tarjolla jopa yli miljoona kirjaa tarjolla monella eri kielellä (Suomi-Ruotsi-Englanti). Tarjolla on ihan tavallisia e-kirjoja ja myös äänikirjoja. Äänikirjapalvelu toimii älyhepuhelimen tai tabletin sovelluksen avulla, joten käyttäjä voi periaattessa kuunnella ja lukea kirjoja missä ja milloin tahansa.

Näkyvin ero Storytelin ja Bookbeatin välillä on käyttöliittymä. Molemmat palvelut tarjoavat samoja ominaisuuksia, mutta hieman eri tavalla. Bookbeat tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, mahdollisuuden kuunnella kirjoja myös offline-tilassa, tallentaa omia suosikkeja ja löytää uutta luettavaa ja kuunneltavaa sovelluksen suosittelutoiminnon avulla. Tarjolla on myös family-paketti, jolla perheen muut jäsenet voivat kuunnella ja lukea kirjoja ilman että täytyy ostaa ihan omaa tiliä.

Bookbeat hinta ja kokeilujakso

BookBeatin hinta vaihtelee tilauspaketin keston mukaan. Bookbeat tarjoaa myös ilmaisen kokeilujakson uusille asiakkaille, jolla voit kuunnella ja lukea kirjoja 20 tuntia kuukauden ajan. Aiemmin kokeilujakson sai kuukaudeksi käyttöön ja aikaa oli 100 tuntia, mutta tämä muuttui vuoden 2022 lopussa. Halvimmillaan Bookbeatin saa käyttöönsä 9,99 euron kuukausihintaan ja siihen hintaan saat yhteensä 20 tuntia kuunteluaikaa. Bookbeat ei enää tarjoa ns. unlimited-pakettia, jolla saisit rajattomasti kuunteluaikaa. Melkein kaikki ovat nykyään siirtyneet tuohon 100h / kk -malliin syystä tai toisesta.

Palvelun kuukausimaksut ovat tismalleen samat kuin muissakin palveluissa, mutta kuunteluaika on joissakin paketeissa vähemmän kun kilpailijoilla. BookBeatin laaja valikoima ja helppokäyttöisyys tekevät siitä kuitenkin houkuttelevan vaihtoehdon.

Aloita Bookbeatin ilmaisjakso klikkaamalla tästä!

Storytel

Storytel on myös monelle tuttu äänikirjapalvelu, jossa on tarjolla paljon kirjoja eri kategorioista. Storytelissä voi kuunnella jopa miljoona eri äänikirjaa ja e-kirjaa, ja sen käyttöliittymä on meidän mielestä yksinkertainen ja helppokäyttöinen.

Storytelissä on myös mahdollista kuunnella kirjoja offline-tilassa, saada suosituksia, lisätä omia suosikkeja ja hankkia family-paketti.

Storytel hinta ja kokeilujakso

Storytelin kuukausimaksu on täysin sama kuin BookBeatin. Storytel Flex maksaa 9,99 euroa kuuakudessa ja saat sillä 20 tuntia kuunteluaikaa. Mutta Storytel on tuonut tähän pakettiin uuden ominaisuuden! Flex -paketissa voit laittaa käyttämättömät tunnit säästöön, jos et käyttänyt niitä kaikkia kuukauden aikana. Voit säästää maksimissaan 20 tuntia.

Storytel Premium on edullisempi kuin Bookbeatin vastaava paketti, jos verrataan kuunteluaikoja. Premiumissa on kaksi vaihtoehtoa. Voit tilata joko 50 tuntia 14,99€ hintaan tai 100 tuntia 19,99€ hintaan. Myöskään Storytel ei enää tarjoa asiakkailleen rajoittamatonta kuunteluaikaa. Storytel tarjoaa nykyään myös rajoittamattoman paketin! Eli saat kuunnella niin paljon kuin jaksat 24,99€ kuukausihintaan.

Aloita Storytelin ilmaisjakso klikkaamalla tästä!

Storytel vs bookbeat – onko näissä eroja?

Vaikka Storytel ja BookBeat ovat monilta osin samankaltaisia, niiden välillä on joitakin merkittäviä eroja. Molempien käyttöliittymät ovat helppokäyttöisiä, mutta eroavat toisistaan ulkoasultaan ja toiminnallisuuksiltaan. Käyttökokemuksen miellyttävyys on kuitenkin aina henkilökohtainen asia.

Suurimmat erot löytyvät hinnoittelusta ja kuunteluajan joustavuudesta:

  1. BookBeat tarjoaa 100 tunnin kuunteluajan 19,99€ kuukausihintaan.
  2. Storytel tarjoaa saman 100 tunnin paketin samaan 19,99€ hintaan, mutta lisäksi:
    • Flex-paketissa (9,99€/20h) voi säästää käyttämättömiä tunteja
    • Tarjolla on rajoittamaton paketti 24,99€ kuukausihintaan

Storytelillä on myös hieman laajempi valikoima suomenkielistä materiaalia sekä e-kirjoissa että äänikirjoissa.

Meidän valintamme tässä tilanteessa on edelleen Storytel. Perusteluina ovat:

  1. Joustavammat hinnoittelumallit eri käyttötarpeisiin
  2. Mahdollisuus säästää käyttämättömiä tunteja Flex-paketissa
  3. Rajoittamaton kuunteluvaihtoehto paljon kuunteleville
  4. Hieman laajempi suomenkielinen valikoima

Kuitenkin molemmat palvelut ovat laadukkaita, ja valinta riippuu pitkälti henkilökohtaisista mieltymyksistä ja kuuntelutottumuksista. Suosittelemme kokeilemaan molempia palveluita ilmaisjaksojen avulla parhaan vaihtoehdon löytämiseksi.

Kokeile itse ja löydä suosikkisi!

Aloita Storytelin ilmainen kokeilujakso tästä: Storytel
Tai testaa BookBeatin palvelua ilmaiseksi klikkaamalla tästä: Bookbeat

Muista, että molemmat palvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson uusille asiakkaille. Hyödynnä tämä mahdollisuus ja löydä itsellesi paras äänikirjapalvelu!

Storytelin ja BookBeatin lisäksi markkinoilla on muitakin vaihtoehtoja äänikirjojen ystäville. Jos etsit palvelua, joka tarjoaa rajoittamattomasti kuunteluaikaa, Nextory voi olla sinulle sopiva vaihtoehto. Aiemmin suosittu kotimainen palvelu Elisa Kirja on yhdistynyt BookBeatin kanssa, joten sen käyttäjät voivat nyt nauttia BookBeatin laajasta valikoimasta.