Bookbeat vs Storytel

Bookbeat vs Storytel – Katso kumpi on paras äänikirjasovellus

Äänikirjojen ja e-kirjojen suosio on viime vuosina kasvanut vauhdilla, sillä voit joko kuunnella tai lukea kirjoja laitteeltasi missä ja milloin vain. Moni meistä miettii onko bookbeat vai storytel se oikea valinta, vaikka palveluiden välillä ei ole suuria eroja. Molemmissa palveluissa on kattava valikoima e-kirjoja ja äänikirjoja. Tässä on tarkempi vertailu näiden kahden palvelun välillä.

BookBeat

Bookbbeat on yksi suosituimpia palveluita Suomessa ja pohjoismaissa. Palvelussa on yli 500 000 kirjaa tarjolla monella eri kielellä. Tarjolla on ihan tavallisia e-kirjoja ja myös äänikirjoja. Äänikirjapalvelu toimii älyhepuhelimen tai tabletin sovelluksen avulla, joten käyttäjä voi periaattessa kuunnella ja lukea kirjoja missä ja milloin tahansa.

Näkyvin ero Storytelin ja Bookbeatin välillä on käyttöliittymä. Molemmat palvelut tarjoavat samoja ominaisuuksia, mutta hieman eri tavalla. Bookbeat tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, mahdollisuuden kuunnella kirjoja myös offline-tilassa, tallentaa omia suosikkeja ja löytää uutta luettavaa ja kuunneltavaa sovelluksen suosittelutoiminnon avulla. Tarjolla on myös family-paketti, jolla perheen muut jäsenet voivat kuunnella ja lukea kirjoja ilman että täytyy ostaa ihan omaa tiliä.

Bookbeat hinta ja kokeilujakso

BookBeatin hinta vaihtelee tilauspaketin keston mukaan. Bookbeat tarjoaa myös ilmaisen kokeilujakson uusille asiakkaille, jolla voit kuunnella ja lukea kirjoja 20 tuntia kuukauden ajan. Aiemmin kokeilujakson sai kuukaudeksi käyttöön ja aikaa oli 100 tuntia, mutta tämä muuttui vuoden 2022 lopussa. Halvimmillaan Bookbeatin saa käyttöönsä 9,99 euron kuukausihintaan ja siihen hintaan saat yhteensä 20 tuntia kuunteluaikaa. Bookbeat ei enää tarjoa ns. unlimited-pakettia, jolla saisit rajattomasti kuunteluaikaa.

Palvelun kuukausimaksut ovat hieman korkeammat kuin kilpailijoilla, mutta BookBeatin laaja valikoima ja helppokäyttöisyys tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

Aloita Bookbeatin ilmaisjakso klikkaamalla tästä!

Storytel

Storytel on myös monelle tuttu äänikirjapalvelu, jossa on tarjolla paljon kirjoja eri kategorioista. Storytelissä voi kuunnella yli 500 000 äänikirjaa ja e-kirjaa, ja sen käyttöliittymä on meidän mielestä yksinkertainen ja helppokäyttöinen.

Storytelissä on myös mahdollista kuunnella kirjoja offline-tilassa, saada suosituksia, lisätä omia suosikkeja ja hankkia family-paketti.

Storytel hinta ja kokeilujakso

Storytelin kuukausimaksu on täysin sama kuin BookBeatin. Storytel Basic maksaa 9,99 euroa kuuakudessa ja saat sillä 20 tuntia kuunteluaikaa. Storytel Premium on edullisempi kuin Bookbeatin vastaava paketti. Premium maksaa 14,99 euroa kuukaudessa (Bookbeat 16,99 euroa) ja saat sillä 100 tuntia kuunteluaikaa. Myöskään Storytel ei enää tarjoa asiakkailleen rajoittamatonta kuunteluaikaa.

Aloita Storytelin ilmaisjakso klikkaamalla tästä!

Storytel ja bookbeat – onko näissä eroja?

Suuria eroja näiden kahden välillä ei ole. Suurin ero näiden välillä on käyttöliittymät, mutta sovelluksen ulkoasu ja käytettävyys ovat aina makuasia. Storytelillä on myös hieman laajempi valikoima suomenkielistä materiaalia e-kirjojen ja äänikirjojen kohdalla. Olemme kuitenkin varmoja siitä että molemmista palveluista löytyy jokaiselle jotakin. Storytelin kuukausihinta on hieman edullisempi jos kuuntelet enemmän kun peruspaketti antaa myöten

Meidän valinta tässä tilanteessa on Storytel. Käyttöliittymä toimii omasta mielestä hieman paremmin ja paljon kirjoja kuuntelevalle hinta on pienempi kuin Bookbeatilla.

Jos kaipaat kotimasta palvelu voi Elisa kirja olla sinulle sopiva. Mikäli tarvitset rajoittamattomasti kuunteluaikaa, voi Nextory olla sopiva sinulle.